Werkwijze

Jullie keuzes, de voorbereiding en onze samenwerking

It’s up to You

Ideeën in overvloed? Of juist inspiratie nodig bij de invulling van jullie ceremonie? En gaan jullie wettelijk of ceremonieel trouwen of jullie registreren als partners? Of zoeken jullie juist een spreker voor de herbevestiging van jullie liefde? Ik help jullie op weg om zo tot de gewenste invulling van jullie droomceremonie te komen.

Zijn jullie uit deze keuze gekomen? Dan is het een kwestie van de laatste keuze maken. Willen jullie intiem, knus, fijn en het wat kleiner houden? Of juist wat groter, persoonlijker met toespraken en muzikaler? Of eventueel nog aangevuld met een ritueel en een bredere zinvolle betekenis? 

Volg onderstaande werkwijze waardoor jullie kunnen beslissen welke ceremonie van Your Love jullie wensen. 

Dan zijn jullie eruit. Jullie weten dan precies wat jullie willen en samen met mij kunnen we overgaan tot de gedetailleerde invulling én zorgen dat in de komende maanden de puntjes op de i worden gezet. 

En dan is het vanaf dat moment alleen nog maar loslaten én genieten van het moment.

Stappenplan (vanaf minimaal drie maanden tot aan de ceremonie)

 • Jullie voorbereiding gaat beginnen

  Als jullie hebben besloten om mij jullie te laten trouwen of te laten registreren als partners, neem dan contact met mij op. We bespreken jullie voorkeur voor één van de Your Love ceremonies.

  Als de datum schikt en jullie een wettelijke ceremonie willen, volg dan het schema rechts. Als jullie een ceremoniele viering willen, volg dan het schema hieronder.

 • Drie maanden van tevoren

  Jullie nemen contact op met de desbetreffende gemeente om na te gaan of zij zelfstandig trouwambtenaren toestaat (procedure van 1-dag-BABS). Zodra dit bij de gemeente mag, leveren jullie het aanvraagformulier hiervoor in. Ook gaan jullie (fysiek of digitaal) in ondertrouw. Het gaat echt allemaal beginnen....

  In de telefonische intake bekijken we samen of ik de beste match ben als jullie (trouw)ambtenaar. Jullie vertellen wat over jullie zelf en dit zal ik ook doen. We stemmen de datum verder af en ik ben natuurlijk heel benieuwd welke locatie jullie in gedachte hebben. Ook verkennen we de wensen betreffende de ceremonie en wat jullie verder van de (trouw)ambtenaar verwachten. 

  Als we samen een goede klik hebben, dan plannen we een eerste interview in en boeken jullie mij formeel als jullie zelfstandig ambtenaar.

 • Ceremoniele viering

  We doorlopen precies dezelfde stappen als bij een wettelijke ceremonie, alleen is er geen contact met de gemeente noodzakelijk.

  Volg de stappen hiernaast voor de voorbereiding, zodat jullie je droomceremonie ervaren. Ik zal zorgen dat jullie het liefdescertificaat ondertekenen. Deze krijgen jullie tijdens de ceremonie uitgereikt.


 • Twee maanden van tevoren

  Als zelfstandig ambtenaar zal ik zelf contact opnemen met de gemeente om mij te laten beëdigen en laten benoemen als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand voor jullie ceremonie. 


  We plannen twee maanden van tevoren een interview in van drie uur. Ik ben natuurlijk benieuwd wie jullie zijn, hoe jullie elkaar hebben ontmoet, waarom jullie zoveel van elkaar houden en waarom jullie willen trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Een leuk, gezellig en informeel gesprek, dat voor mij de basis vormt voor de gehele ceremonie en de persoonlijke speech. Ook nemen we de ceremonie van A tot Z door. Van opkomst tot vertrek. Alles wat daarbij komt kijken en alle keuzes die gemaakt kunnen worden, neem ik met jullie door. Dit mag op locatie of bij jullie thuis.


  Naderhand krijgen jullie een vragenlijst opgestuurd met aanvullende vragen over jezelf én elkaar. Deze houden jullie voor elkaar geheim, maar biedt mooie input voor de ceremonie.

 • Herbevestiging van de liefde

  Bij de viering van jullie liefde, volgen we de voorbereiding zoals hiernaast beschreven en is er geen contact met de gemeente noodzakelijk. Wel stel ik voor om de drie maanden te gebruiken om het persoonlijke verhaal voor te bereiden.

  Tevens zorg ik voor een mooi liefdescertificaat die jullie kunnen ondertekenen, samen met jullie dierbaren en ik tijdens de viering aan jullie overhandig.

 • Een maand van tevoren

  Bij de gemeente maak ik een afspraak om de akten op te halen. Als de gemeente voor een bode zorgt, dan zal hij of zij deze akten verzorgen. Verder zorg ik voor aanwezigheid van de pen, de hamer én indien gewenst een toga. Dit is soms aan de gemeente om te bepalen, maar vaak kunnen jullie dat aangeven of je dat leuk vindt of niet.


  In deze maand schrijf ik de gehele ceremonie uit en bel ik nog enkele familieleden en vrienden op om de persoonlijke toespraak te verfijnen met hun input (ceremonie Valentijn of Eros). Ook ga ik natuurlijk oefenen, zodat ik helemaal klaar ben om jullie droomceremonie te verzorgen.


  Ik bel graag met jullie ceremoniemeesters om het draaiboek door te nemen. Wie is verantwoordelijk voor de placering, de opkomst, eventueel de muziek, de ringen en natuurlijk het slot. Als regisseur ben ik verantwoordelijk voor de gehele ceremonie, maar dit is echt teamwork. Leuk als ik de ceremoniemeesters leer kennen en we goed gaan samenwerken.

 • De dag van jullie ceremonie

  Een uur van tevoren verschijn ik op de locatie en heb ik contact met de ceremoniemeesters om de puntjes op de i te zetten. Ik zet alles klaar, voordat de gasten binnenkomen. Is er een microfoon, waar gaan jullie zitten, waar zitten de getuigen en familieleden?


  Jullie zie ik op deze dag waarschijnlijk niet, tot aan het moment van de ceremonie... we maken er samen een top ceremonie van! 


  Naderhand blijf ik nog even om jullie te feliciteren. Ik zorg dat de akten naar het gemeentehuis worden gebracht en bel jullie één of twee weken later op om te vragen hoe jullie de dag en de ceremonie hebben beleefd. Als jullie het leuk vinden, neem ik jullie als referentie op op deze website. 

Tips voor jullie huwelijk

Vul alleen je naam en e-mail adres in, je ontvangt direct een e-mail.