Mijn diensten

In de wereld van huwelijken en geregistreerd partnerschappen

Trouw Met Elkaar, Zoals Jullie Zijn

Als trouwambtenaar heb ik huwelijken en geregistreerd partnerschappen mogen voltrekken, ieder op een eigen manier. De één wat kleiner en intiemer, de ander grootser met persoonlijke muziek, gastsprekers, een bandje en met eigen geloften. Hoe jullie het ook wensen, het is altijd mogelijk. Als we ons maar aan de wettelijke voorschriften houden én die zal ik naar eer en geweten volgen. Daarvoor leg ik als zelfstandig (trouw) ambtenaar een eed af bij de rechtbank van de gemeente waarin de ceremonie plaatsvindt (alleen bij wettelijke voltrekkingen) en word ik benoemd als zelfstandig (trouw)ambtenaar voor 1 huwelijk door de desbetreffende gemeente. Dit geldt ook voor wettelijke geregistreerd partnerschappen.

Bij mijn eigen huwelijk met mijn man Andreas hebben we drie ceremonies samengesteld die bij ons pasten. We zijn eerst wettelijk getrouwd (alleen met onze vier getuigen) in de Gemeente Westvoorne. Daarna zijn we vijf dagen later met onze familie en vrienden in de tuin van Andreas zijn ouders in Vinkeveen ceremonieel getrouwd. Onze beide vaders hebben de ceremonie geleid. Een uur later trouwden we in de kerk in Vinkeveen, waar onze familie het zangkoor vormde en onze vrienden en collega’s de muziek verzorgden. Drie hele mooie ceremonies met prachtige herinneringen die we koesteren.

Eén ding is zeker: Trouw Met Elkaar, Zoals Jullie Zijn.

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel trends waarneembaar in de wereld van huwelijken en geregistreerd partnerschappen. Zo zijn de voor sommige ‘oudbollige’ ceremonies verleden tijd. Jullie zijn nu aan zet. Maar hoe ziet jullie ceremonie er in jullie dromen uit? Als jullie eigen ideeën hebben is dat super gaaf. En anders kan ik jullie ook wat op weg helpen.

Trends 
– Klein en intiem trouwen of registreren als partners (soms zelfs gratis in het gemeentehuis en daarna groots op die locatie waar jullie voorkeur naar uitgaat)
– Vraag een goede familielid of vriend om jullie te trouwen of te registreren als partners (in de functie van Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand – ‘BABS’)
– Kleed jullie ceremonie aan in een bepaald thema of met een bredere betekenis
– Vraag een zelfstandig (trouw)ambtenaar om jullie wettelijk of ceremonieel te trouwen of te registreren als partners
– Voeg mooie rituelen toe aan de ceremonie, zoals de nu ‘bekende handrituelen’
– Conclusie: Trouw Met Elkaar, Zoals Jullie Zijn

Indien jullie een persoonlijke, sprankelende en frisse ceremonie willen, dan kunnen jullie mij vragen om deze ceremonie voor jullie voor te bereiden en uit te voeren. Maar ook als je gevraagd bent als BABS kan ik je helpen. 

Tips voor jullie huwelijk

Vul alleen je naam en e-mail adres in, je ontvangt direct een e-mail.