Jullie zijn aan Zet

De voorbereiding voor de grote dag kan beginnen…

1001 keuze momenten….

Jullie staan te popelen om jullie dag verder vorm en inhoud te geven. Dat maakt dat de hele voorbereiding ook zo leuk is en waar je echt van kunt genieten.

Je kunt 1001 keuzes maken voor de invulling van de uitnodigingen, de gastenlijst, de locatie, de taart, de ringen, het feest en natuurlijk nog veel meer. 

… dus jullie zijn aan zet

Ook voor de ceremonie kun je dagenlang met elkaar nadenken hoe je dit bijzondere moment wil aankleden. Als je eenmaal hebt gekozen voor een wettelijk of ceremonieel huwelijk of geregistreerd partnerschap, wie jullie ambtenaar wordt én welke ceremonie jullie ongeveer willen hebben, kun je qua voorbereiding nog het één en ander vooraf goed regelen. Hieronder deel ik de voorbereidingen waarbij jullie echt aan zet zijn. 

Voorbereiding

Voor een wettelijke ceremonie kun je het volgende voorbereiden

Contact met gemeente

Neem met de gemeente waarin jullie ceremonie plaatsvindt contact op om te vragen of het mogelijk is om wettelijk te trouwen of te registreren als partners waarbij jullie kiezen voor een zelfstandig (trouw)ambtenaar (ook wel 1-dag-BABS genoemd). Jullie treden dan in ‘ondertrouw’. Dit gebeurt tegenwoordig vaak digitaal. Vraag meteen naar de leges (geldbedragen) die de gemeente hiervoor in rekening kan brengen. Deze betalen jullie rechtstreeks aan de gemeente.

Gemeente is bekend met
1-dag-babs

Zodra het bij de gemeente mogelijk is om door een zelfstandig (trouw)ambtenaar in het huwelijk te treden, geef je aan dat je dit wilt én zorg je voor de papieren die hiervoor moeten worden getekend. Ik neem verder contact op voor de eventuele benoeming door de rechtbank én benoeming door de gemeente voor de datum van jullie huwelijk. Mogelijke kosten breng ik naderhand in rekening. De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) heb ik én ik ben reeds beëdigd in de gemeente Amsterdam.

AKTEN

Voor jullie wettelijke huwelijk of geregistreerd partnerschap worden er wettelijke akten opgesteld door de gemeente. Deze zal ik ophalen en retourneren na ondertekening. Ik zorg verder voor de pen, de hamer en eventueel de toga. Jullie zorgen dat er, indien gewenst, een (trouw)boekje aanwezig is die we kunnen ondertekenen. Deze is naderhand voor jullie. Het trouwboekje kun je zelf bij de gemeente bestellen in verschillende varianten en prijsklasse.

Voor een ceremonieel huwelijk of geregistreerd partnerschap (en ook voor de herbevestiging van jullie liefde), zijn de wettelijke akten niet nodig om te hebben. Wel zal ik zorgen voor een mooi liefdescertificaat die we in de ceremonie zullen ondertekenen door jullie, de getuigen en mijzelf. Ook in deze ceremonie zal ik zorgen voor de pen, het certificaat, de hamer en een eventuele toga. 

Geniet ook al van de voorbereidingdaar begint de voorpret

Tips voor jullie huwelijk

Vul alleen je naam en e-mail adres in, je ontvangt direct een e-mail.